Uw bedrijf toevoegen

Add Website Icon

Aanbieding: Eén heel jaar reclame met één hele pagina voor EUR 48,00

--- advertentie ---

Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem

Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem - Nauticfan the maritime portalZeilen en handelen op de diepblauwe oceaan heeft moedig hart, kalmte, oprechtheid en technologie nodig. Er zijn veel gevaren waarmee een zeiler rekening moet houden tijdens het varen door het water. Communicatie en navigatie zijn de belangrijkste. Het is van cruciaal belang voor een zeiler en een commerciële reiziger om contact te houden met de waterschappen voor veiligheidsproblemen. Zeilen wordt een stuk veiliger met de uitvinding van de nieuwste technologieën en apparaten. In dit artikel gaan we een belangrijk apparaat verkennen dat handig is om een ​​reis te verbinden met de andere schepen die op dezelfde oceaan varen. Het apparaat heet Automatisch identificatiesysteem. Laten we deze innovatieve manier van navigatie en communicatie voor zeilers in het kort leren.

Wat is AIS?


Automatisch identificatiesysteem, kortweg AIS genoemd, is een automatisch volgsysteem dat door schepen wordt gebruikt voor het identificeren en lokaliseren van andere nabijgelegen schepen. Dit apparaat helpt u informatie zoals unieke identificatie, snelheid, locatie, positie en koers van andere nabijgelegen schepen op het scherm of ECDIS uit te wisselen. Het is ontworpen met de bedoeling om de wachtofficier van een schip te helpen door hem in staat te stellen de bewegingen van andere schepen te volgen en te volgen. AIS kan worden geïntegreerd met een gestandaardiseerde VHF-transceiver met een positioneringssysteem zoals een GPS-ontvanger. Het is compatibel met elektronische navigatiesensoren zoals gyrokompas. AIS-basisstations bevinden zich langs de kustlijn om de schepen met hun transceivers te volgen. Wanneer het vaartuig buiten bereik is, worden AIS-basissatellieten gebruikt om het vaartuig te volgen en te bewaken.

Typen AIS


AIS van klasse A
De klasse A is ontworpen voor grote schepen die internationale reizen maken. Ze bieden een groter bereik en 100% nauwkeurige gegevens die de reis veilig maken voor de grote commerciële schepen. Het maakt ook gebruik van zelfgeorganiseerde meervoudige toegang met tijdverdeling om hun gegevens te verzenden.
AIS van klasse B
Klasse B transceivers werden ontwikkeld om AIS-voordelen te bieden aan kleinere schepen. Klasse B-apparaten bieden een lager vermogen, minder ontvangers en verschillende weergave-opties voor een klasse A-transceiver. Het is redelijk betaalbaar voor kleine en middelgrote booteigenaren.
AIS ATON (hulp bij navigatie)
Het is speciaal ontworpen voor navigatiehulpmiddelen door middel van chaining die het bereik van het AIS-basisstation verbetert, evenals de weer- en zeebewakingscapaciteiten. Het maakt het monitoren en volgen van schepen volledig eenvoudig voor het reddingsteam.
AIS SART (zoek- en reddingszender)
Het biedt verbeterde locatiebepalingsgegevens in noodsituaties. Het verzenden van de positie, koers en snelheid van het reddingsvlot is met de AIS-gegevens een volledig gemak geworden. Dit is het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere technologie, omdat reddingsvaartuigen hierdoor snel en efficiënt een kruisende koers kunnen plannen.

AIS-basisstation
AIS-basisstations bieden de kans om een ​​AIS-netwerk te vormen langs de kustlijn van een land dat de nationale veiligheid verbetert en een verbinding vormt tussen de zee en het bewakingscentrum verder landinwaarts. AIS-basisstations kunnen informatie van ATON's en scheepsinformatie doorgeven aan een monitoring- of commandocentrum verder landinwaarts, wat de nationale veiligheid ten goede komt.

Hoe werkt het Automatisch identificatiesysteem?


AIS heeft een VHF-zender, een ontvanger en een algemeen elektronisch communicatieapparaat zoals een radio nodig. Het gebruikt 9,6 kb GMSK FM-modulatie over 25 of 12,5 kHz-kanalen met behulp van HDLC-pakketprotocollen. Het maakt gebruik van meervoudige toegang met tijdverdeling, d.w.z. TDMA om de VHF-frequentie (VDL) te delen. Er zijn twee speciale frequenties, AIS 1 en AIS 2. De VDL is verdeeld in 2250 tijdvakken die zijn gerangschikt in frames die elke minuut worden herhaald. Elke AIS-unit stuurt tegelijkertijd een melding naar een van de tijdsloten. AIS-units die in elkaars bereik zijn, luisteren, registreren, lezen alle tijdvakken en geven de informatie weer op het radarscherm.

AIS voor klasse A en klasse B gebruiken dezelfde TDMA, maar hun informatie is anders. Alle typen en klassen van AIS gebruiken een Maritime Mobile Service Identity, d.w.z. MMSI, om op de VHF-frequentie te zenden. De schepen die gebruikmaken van digitale selectieve oproepmiddelen hebben hetzelfde MMSI-nummer als de frequentie van de radio. Het 6-cijferige MMIS-nummer van elk vaartuig is uniek en kan anders worden gevolgd.

Gebruik van AIS


Sinds de oprichting levert AIS een essentiële schakel in de navigatie voor de nautische industrie. Het is bijna onmogelijk om te beginnen met de volgende belangrijke taken voor de maritieme industrie.

  • Om zwaar verkeer op verschillende nautische kanalen te beheren.

  • Om onvoorziene omstandigheden zoals krimpen van het schip, ongeval en vele andere te voorkomen.

  • Reddingsoperaties succesvol uitvoeren in onvoorziene omstandigheden.

  • Om de beste richting voor navigatie te vinden tijdens rally's en andere situaties.

  • Het wordt gebruikt voor het uitwisselen van informatie tussen de schepen.


Vereiste van AIS


Is uw vaartuig verplicht om AIS te hebben? Dit is het essentiële aspect voor uw reis om de handel op het water te beginnen. Hier beschrijven we enkele van de essentiële voorschriften van de Internationale Maritieme Organisatie die de vloot verplichten om te worden uitgerust met goedgekeurde AIS. Deze AIS-vervoersvereisten zijn alleen van toepassing op commerciële vaartuigen die zijn onderworpen aan de beveiliging van mensenlevens op zee.

  • Internationale reis met een brutotonnage van 300 of meer

  • Lokale vrachtschepen met een brutotonnage van 500 of meer

  • Alle passagiersschepen ongeacht de grootte.


Het maakt niet uit of u een privéjacht of een commerciële reis heeft, het is essentieel om de voordelen van de nieuwste nautische technologieën te benutten om elk gevaar of ongeval te voorkomen.
Maakt uw wagenpark gebruik van een automatisch identificatiesysteem? Als uw antwoord ja is, laten we dan enkele van de voordelen bespreken in het opmerkingenveld hieronder.

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de blogpagina


Foto's

Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem - Nauticfan the maritime portal
Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem - Nauticfan the maritime portal
Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem - Nauticfan the maritime portal
Een gids over het gebruik van AIS - Automatisch identificatiesysteem - Nauticfan the maritime portal


Wilt u meer naamsbekendheid en reclame? Plaats uw bedrijf op deze website! 700+ bedrijven gingen u al voor. Uw bedrijf toevoegen »

--- advertentie ---